Wat kan ik doen tegen acne?

Acne is iets wat hoort bij het opgroeien. Tenminste we accepteren dat dit zo is. Wanneer je volwassen bent verwacht je dat over gaat, maar helaas is dit niet altijd zo. In de puberteit hebben jongens meer last van acne, terwijl dit juist andersom is bij volwassenen. Schaam jij je voor je acne?

Acne kan ten alle tijde ontstaan, zelfs wanneer je in de 50 bent. Acne is moeilijker te behandelen wanneer je volwassen bent, maar het kan wel.

Eerst is het belangrijk dat we kijken naar de factoren die ervoor kunnen zorgen dat je acne krijgt, zodat je weet waar het bij jouw vandaan kan komen.

HORMONALE SCHOMMELINGEN

Voor veel vrouwen zijn de hormonale schommelingen de rede dat acne ontstaat. Dit is vooral te zien rondom de mond en kin. Vaak komt de acne op het moment dat je ongesteld moet worden, tijdens de zwangerschap of menopauze. Naast deze factoren kan ook het starten met de pil ervoor zorgen dat je last krijgt van acne.

DICHTZITTENDE PORIËN

In je huid zijn er vier basis veranderingen die kunnen zorgen voor acne. Deze veranderingen beïnvloeden allemaal de talgklier unit van de haarzakjes. Er is een vergrote talg productie van de talgklier door hyperkeratinisatie, verstopping van het kanaal, verhoogde bacteriële activiteit of een ontsteking. Doordat acne zich op verschillende manieren laat zien (ontstekingen, mee-eters, puistjes) is het mogelijk dat niet één maar meerdere factoren ervoor gezorgd hebben dat je acne krijgt. Kijk daarom goed welke vorm van acne je hebt, zodat je de juiste behandeling kiest. Het is namelijk zo dat Benzoyl Peroxide helpt om bacteriën tegen te gaan. Salicyliczuur heeft anti-keratolytische eigenschappen om verstopte poriën te verhelpen.

GEVOELIG VOOR BEPAALDE SKINCARE PRODUCTEN

Sommige skincare producten die bevatten ingrediënten waar je niet goed tegen kan. Je bent daardoor gevoelig voor bepaalde producten en dat zorgt dat je huid ook gevoeliger is voor acne. Wanneer je weet welk ingrediënt dit is, kun je zorgvuldig kijken naar deze producten die de gevoeligheid veroorzaken en ze vermijden.

Wanneer je aan de slag gaat met een acne treatment is het belangrijk om je huid goed in de gaten te houden. Sommige producten die acne verhelpen, kunnen je huid juist heel erg uitdrogen en dat is niet wat je wilt. Kijk daarom goed naar de voordelen van de producten.

STRESS

Stress kan ook een factor zijn waardoor acne ontstaat. Stress activiteert de productie van corticosteroïden hormonen, waar het lijf op reageert. Talgklieren worden gestimuleerd hierdoor en maken daardoor meer talg aan. Dit creëert een ​omgeving in de klier, waardoor bacteriën meer kans krijgen en acne veroorzaken. Omdat je hierdoor een lager zelfbeeld kunt krijgen en je druk maakt om hoe je eruit ziet, blijf je in een cirkel rondjes lopen. Zorg dat je tijd neemt om te relaxen, even een stap terug te doen, want dit zou je wel eens kunnen helpen om acne tegen te gaan en weer te stralen.

VOEDING

Minder suiker, meer complexe koolhydraten eten en vezels kunnen je helpen om acne tegen te gaan.

Nu je verschillende factoren kent waar acne vandaan kan komen, kun je hierin al wat aanpassingen doen, zodat je daar alvast winst op kunt behalen. Daarnaast belangrijk om acne te behandelen door een reinigingsroutine te volgen.

BEHANDELEN VAN ACNE

Acne kan behandeld worden met zalf. Daarnaast is het belangrijk om je huid iedere dag te reinigen, maar zalf kan je helpen om het op dat moment tegen te gaan.

Een reinigingsroutine is dus belangrijk om acne aan te pakken. Het Clear Action System kan je hierbij helpen. De voordelen van het systeem:

Clear Action® Foaming Cleanser bevast salicylzuur – een bekend bestanddeel tegen puistjes dat voorzichtig exfolieert en effectief reinigt.

Clear Action® Toner bevat zoethoutextract (dikaliumglycyrrhizinaat) kalmeert de huid en helpt roodheid te reduceren. Zink PCA reguleert de hoeveelheid talg op het gezicht om een vettige glans te reduceren. Salicylzuur dringt de poriën binnen om de meeste puistjes te doen verdwijnen en kaliumascorbyltocoferylfosfaat verschaft antioxidatieve bescherming dankzij de synergistische werking van vitamine C en E.

Clear Action® Day Treatment bevat salicylzuur dringt de poriën binnen en lost het vuil op dat puistjes veroorzaakt. Amandelzuur helpt de potentiële vorming van donkere vlekken te reduceren en witte thee extract is een krachtige antioxidant die de natuurlijke veerkracht van de huid herstelt.

Clear Action® Night Treatment bevat het gepatenteerde alfaliponzuur en helpt een ongelijkmatige textuur en huidverkleuringen ten gevolge van vroegere puistjes te verbeteren. Retinol draagt bij tot een gelijkmatige teint en salicylzuur dringt de poriën binnen om de meeste puistjes te doen verdwijnen.

Door een compleet reinigingssysteem te gebruiken pak je het meteen goed aan, waardoor je de tekenen van puistjes vermindert en je weer kunt stralen.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment