Wat is exfoliëren?

Producten voor een droge

Exfoliëren. Veel Beauty experts praten erover, maar wat betekent het nu eigenlijk? Is exfoliëren hetzelfde als je huid scrubben of zit er toch een verschil in?

In principe is exfoliëren een moeilijk woord voor het verwijderen van dode huidcellen ofwel peelen, waardoor je huid een natuurlijke glow krijgt. Door je huid te exfoliëren verbeter je ook de leeftijd van je huid. Je gaat huidveroudering tegen en dat is nu net wat we willen. We hoeven niet eeuwig jong te blijven, maar willen wel er wel graag zo lang mogelijk jong uitzien.

DODE HUIDCELLEN

We hebben allemaal dode huidcellen. Deze huidcellen leven niet meer, maar hebben nog wel een functie. Ze zijn een beschermende laag voor onze huid. En hoewel dat heel fijn is, zorgen ze vaak ook voor huidproblemen en dat is wat we nu juist niet willen.

Dode huidcellen kunnen namelijk je poriën verstoppen en samen met bacteriën die zich nestelen in deze poriën zullen ze ervoor zorgen dat je puistjes krijgt. En dat is waar je echt niet op zit te wachten.

Iedere dag worden er nieuwe huidcellen aangemaakt en oude huidcellen afgestoten. Dode huidcellen zullen niet altijd vanzelf verdwijnen. Dit zorgt dat je huid er minder stralend en egaal uit ziet. Je krijgt een doffe gloed en daardoor mis je die stralende glow.

Door je huid 1x per weer te exfoliëren, zorg je ervoor dat de oude huidcellen verwijderd worden en je natuurlijke glow weer tevoorschijn komt. Hallo, heerlijk fris huidje!

HET VERSCHIL TUSSEN EXFOLIËREN EN SCRUBBEN​

Scrubben is net wat anders dan exfoliëren. Een scrub bevat vaak deeltjes zoals gemalen walnoten die dode huidcellen verwijderen. Dit is een wat heftigere scrub en kun je voor je lichaam gebruiken. Voor je gezicht dien je echter wel een milde scrub te gebruiken. Scrubben doe je niet niet dagelijk, maar 1-2x per week is voldoende.

Exfoliëren is het reinigen van de huid met een peeling met veilige zuren, zoals glycolzuur, salicylzuur of melkzuur. De AHA (glycolzuur) Facial Peel is de perfecte chemische peeling voor je gezicht.

Wil je geen chemische peeling? Dan kun je goede scrub gebruiken. Deze heeft een exfoliërende en verzachtende werking en verwijdert ook dode huidcellen en vervuiling.

HOE EXFOLIEER JE JE GEZICHT?

Start met het reinigen van je gezicht door een goede reiniger te gebruiken. Neem een reiniger die past bij je huidtype, zoals de reiniger uit de Nutricentials lijn. De LumiSpa is ook een perfecte reiniger voor je gezicht.

Daarna start je met de chemische peeling of neem je een fijne scrub.

Na het exfoliëren moet je altijd je gezicht insmeren met een zonnebrandcrème of dagcrème met hoge SPF. Dit om je huid goed te beschermen tegen UV-licht. Zorg dat je hierbij een hoge factor zonnebrandcrème neemt zoals de Sunright factor 50. Het beschermt je huid met een waterbestendige, niet-vette formule die een hoge UVA/UVB-bescherming biedt om te helpen beschermen tegen de zichtbare tekenen van fotoveroudering.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment