Hoe verminder ik onzuiverheden, puistjes en acne?

Helaas hebben we soms ook op latere leeftijd last van onzuiverheden, puistjes of zelfs acne. Acne kan erg vervelend zijn en verminder je vaak lastiger dan andere onzuiverheden. Gelukkig zijn er tips waarmee je acne en onzuiverheden makkelijk zelf kan verminderen én voorkomen. Hier heb je echt geen dure gezichtsbehandeling voor nodig!

STOP MET UITKNIJPEN

Hoe verleidelijk het ook is om je onzuiverheden aan te raken en je puistjes uit te knijpen, doe het niet. Het lijkt misschien de snelste oplossing om weer een gave huid te krijgen, maar des te minder je je gezicht aanraakt, des te beter. Hoe meer je je acne aanraakt, hoe meer talg je huid namelijk produceert. Het duurt hierdoor langer voordat je acne en onzuiverheden verdwijnen door de irritatie die kan ontstaan.

GOED REINIGEN

Was je gezicht grondig en tenminste twee keer per dag voor minimaal 60 seconden. Een goede gezichtsreiniging kan veel onzuiverheden voorkomen en voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Heb je gesport? Dan is het nog belangrijker om je gezicht hierna goed te reinigen. Nadat je hebt gezweet, kunnen je poriën makkelijker verstopt raken. Gebruik reinigingsproducten die geen olie bevatten om te voorkomen dat je huid te vet wordt. Wat je heel goed kunt gebruiken is de Ageloc Lumispa. Dit beauty device heeft ook een reiniger die passend is bij je huidtype. Heb je veel last van acne dan kies voor je de reiniger genaamd: blemish prone.

HYDRATEREN

Je wilt je huid niet te vet maken, maar ook zeker niet te droog. Een goede hydratatie is net zoals bij een droge huid, bij de vette en onzuivere huid van belang. Dit is natuurlijk ook belangrijk als je fijne lijntjes en rimpels wilt helpen voorkomen. Gebruik een moisturizer die goed bij jouw huidtype past, zodat je huid niet nog meer talg aanmaakt.

DOE RESEARCH

Daarnaast is het goed om niet te veel van producten te switchen. Als één product goed voor jouw huid lijkt te zijn en je er weinig onzuiverheden van krijgt, kan je beter bij dat product blijven. Door steeds weer te veranderen van product, moet je huid iedere keer weer wennen aan de nieuwe producten en dat zorgt vaak voor onzuiverheden.

BLIJF BIJ ÉÉN PRODUCT

Het is niet alleen goed voor je huid en je haar, maar door veel water te drinken kan je lichaam ook makkelijker vet verbranden én je lichaam blijft gehydrateerd en gezond. Probeer daarom per 30 kg, 1 liter water te drinken. Zo krijg je voldoende vocht binnen.

JUISTE CRÈMES

Last but not least: gebruik crèmes met waterstof peroxide als ingrediënt. Dit is een anti-acne ingrediënt wat erg goed kan helpen acne te verminderen. Houd wel in gedachten dat je hiernaast je gezicht goed moet blijven hydrateren, omdat het ingrediënt je huid anders te ver zou kunnen uitdrogen. Wanneer je op zoek bent naar een compleet systeem voor het verminderen van acne, puistjes en onzuiverheden kun je kiezen voor het Clear Action System.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment