De beste huidverzorging om je huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf – Om er jonger uit te zien

Crème om

Door je huid goed te beschermen tegen invloeden van buitenaf, voorkom je dat je huid snel veroudert en er mooier en gezonder uit blijft zien. Het weer kan bijvoorbeeld veel met je huid doen. De wisselende seizoenen, wisselende temperaturen en klimaten hebben allemaal invloed op je huid. Wij vertellen je graag hoe je jouw huid zo goed mogelijk beschermt tegen invloeden van buitenaf.

OPLOPENDE TEMPERATUREN 

Hoewel het iedere dag belangrijk is om zonnebrandcrème te dragen of een dagcrème met SPF, is dit in de zomermaanden extra belangrijk als je meer buiten bent. De zon is een van de grootste boosdoeners als het gaat om huidveroudering. Ook al ben je niet van plan om te gaan zonnen, SPF in een product is van belang. Hoge temperaturen zijn natuurlijk goede ingrediënten voor een fijne zomer, maar dit weer zorgt er ook voor dat je huid sneller gaat glimmen en vettig wordt, doordat je poriën open gaan staan. Door de aanwezigheid van dode huidcellen, talg, en meer zweet kunnen poriën sneller verstopt raken. 

Verwijder in ieder geval iedere ochtend en avond make-up, talg en vuil van je gezicht met een reiniger zoals de To Be Clear Pure Cleansing Gel van Nutricentials. Deze reiniger reinigt je huid diepgaand, terwijl de huid ook gehydrateerd blijft en gekalmeerd wordt. De combinatie van een diep reinigend product en product dat goed hydrateert is altijd een aanrader. In de zomer is het ook extra van belang om je huid met regelmaat te exfoliëren. De Nu Skin Clear Action® Day Treatment is een goede keuze als je onzuiverheden wilt aanpakken.

DOOR WEER EN WIND

In de winter zorgt kou en een droge lucht er juist voor dat je huid snel uitdroogt, in plaats van dat je huid snel vettig wordt. In de koudere maanden hoef je jouw huid minder vaak te efxoliëren. Je huid heeft juist ook tijd nodig om te herstellen. Gebruik een milde scrub of exfoliänt als je jouw gezicht of lichaam wel wilt efxoliëren of scrubben.

Zeker nadat je water op je huid hebt gebruikt, is het van belang dat je het goed insmeert met een crème of olie. Doe dit voor het slapengaan en bij het opstaan. Je kunt er ook voor kiezen om een sleeping mask te gebruiken. Dit laat je zitten wanneer je gaat slapen en het gaat een droge huid goed tegen. Een sleeping mask is milder dan een nachtcrème en meer gehydrateerd. Bij een extreem droge huid kun je een sleeping mask zelfs in combinatie met een nachtcrème gebruiken. Daarnaast is een reiniger op basis van olie of melk een aanrader als je huid erg droog is. Kamille en Aloë Vera zijn beschermende en kalmerende ingrediënten die je in de winter goed kunt gebruiken. De NaPCA Moisturizer is een moisturizer met Aloë Vera die een kalmerend effect heeft op je huid.

BLAUW LICHT

We zitten steeds vaker en steeds langer achter een scherm. Op het werk, onderweg en als je fan bent van Netflix of graag TV kijkt, ook in de avonden en weekenden. Het blauwe licht van onze beeldschermen is helaas schadelijk voor onze huid. Wanneer je jouw huid hier niet tegen beschermt, zal er ook eerder huidveroudering optreden. Een dagcrème die je huid hiertegen beschermt is de Day Dream Protective Lotion van Nutricentials. Deze crème bevat SPF 30 en beschermt tegen infrarood en blauw licht en de schadelijke invloeden van buitenaf. Daarnaast geeft de crème een mooie glans en verstopt het je poriën niet.

MAKE-UP EN HAARPRODUCTEN – Om er jonger uit te zien

Een avond uiteten of een date met je partner waarbij je jezelf opdoft is natuurlijk erg leuk, maar niet alles wat je bij zo’n avond op je huid smeert is goed voor je huid. Make-up kan je poriën verstoppen als je het niet goed van je gezicht verwijdert voor je gaat slapen en een haarproduct dat op je gezicht terechtkomt, komt je huid ook niet ten goede. Double cleansing is geen slecht idee als je veel make-up hebt op gehad of als je vaker last hebt van een vettige huid. Hierbij reinig je je gezicht eerst met een product op oliebasis en daarna met een tweede reiniger, bijvoorbeeld een schuimende reiniger. Door je gezicht te reinigen met het ageLOC® Lumispa apparaat, reinig je je huid extra grondig. Een nachtcrème en andere producten die je daarna aanbrengt, worden zo ook beter opgenomen door je huid. 

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment